дом Новини Стотици усмивки, много детски смях, танци, емоции и вълнения в центъра на...

  Стотици усмивки, много детски смях, танци, емоции и вълнения в центъра на Разград

  0
  ДЯЛ

  Със стотици усмивки, много детски смях, танци, емоции и вълнения премина второто издение на „Детски панаир“ в Разград. В развлекателната двудневна проява, подготвена за жителите и гостите на столицата на Лудогорието, малчуганите имаха възможността да се включат в над 40 културно-образователни инициативи.

  С блажени и любопитни погледи от малки до по-големи се събраха пред шатрите, разположени на площад „Независимост“, където децата се запознаха с различни изкуства и влязоха в ролята на пожарникари, музиканти, художници и изобретатели.

  Множество изрисувани личица и ръчно изработени изделия в разнообразните работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, цветя от салфетки, пиксел арт и други изпъстриха централната част на града.

  „Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии), каквито имаше и в Етнографския музей, и в Археологическия резерват „Абритус“, и в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.