дом Новини Традиционният есенен панаир в Разград започва на 10 септември

  Традиционният есенен панаир в Разград започва на 10 септември

  1
  ДЯЛ

  Наситен с разнообразни развлекателни, музикални и спортни прояви е културният календар за месец септември, в съчетание с наближаващия традиционен есенен панаир в Разград, който се организира в рамките на седмица, а тази година ще бъде в дните от 10 до 16 септември.

  Културната програма, под знака на Европейските дни на наследството, представи Виолета Антонова. Силно начало на 10 септември е новият концерт-спектакъл на Хилда Казасян „Да послушаме кино“. Проектът включва най-популярните песни от „златни“ български филми, като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.

  На сцената с Хилда ще бъдат- Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Специални гост-изпълнители: Теодосий Спасов и Васил Петров.

  Мултимедията е подготвена от Васил Къркеланов.

  На 11.09.2019 от 21:00 ч. отново на сцена „Ронда“ концерт ще изнесе група «Оратница» – българска музикална група, която интерпретира българската народна музика по начин, близък на по-младите поколения. Съчетава български фолклор с елементи от съвременните музикални стилове, като дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и др. Музиката е изцяло акустична – съчетание между диджериду, кахон/тъпан, кавал и глас. Представлява оригинална интерпретация на български и балкански традиционни мотиви, пречупени през електронните модерни стилове, съчетани с вокално майсторство.

  На 12.09.2019 от 20:00 ч. този път на площад „Момина чешма” ще бъде концертът „Музика под звездите” от „Фортисимо Фест Разград 2019” – най-големият фестивал за класическа и фолклорна музика на открита сцена с диригент Максим Ешкенази. Водещ на концерта ще бъде Герасим Георгиев – Геро, с участието на: Михаела Филева, Хари Ешкенази и др. Входът е свободен.

  На 13.09.2019 от 20:00 ч. в Градски парк на сцена „Ронда” ще се проведе концерт на ЦПРЛ-ЦРД Разград, а на 14.09.2019 от 20:00 ч. отново на същата сцена ще се проведе концерт на МШ «Илия Бърнев» Разград.

  На 15.09.2019 от 20:00 ч. концерт ще изнесе фолк-дивата Кали, а последния ден от панаира – 16.09.2019, който е първи учебен ден, ще зарадва децата от 20.00 часа на „Ронда” Дарина Йотова – DARA /с балет 2 ма души/. DARA е една от най-проспериращите български поп-изпълнители.

  Тази година съпътстващата програма включва и спортно събитие – Тенис турнир по двойки – мъже, за купата на Есенния панаир с награден фонд. Турнирът ще се проведе от 10 до 13 септември на тенискорта на ОУ „В. Левски“, като записването става до 8 септември на тел.0898365614 – Севдалин Стоянов.

  През тази година на панаира се очакват 12 скари, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциона – въртележки, батути, блъскащи колички, ел.игри, стрелбища и др., 9 фургона с понички, палачинки и скрежина, както и около 30 щанда с промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика и др.