дом Новини Община Кубрат се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

  Община Кубрат се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

  0
  ДЯЛ

  Община Кубрат ще се присъедини в доброволческата кампания “Да изчистим българия заедно”, която ще се проведе на 14-ти септември (събота) и отправя призив към гражданите да се включат в да се включат в почистването на междублоковите пространства и на прилежащите терени към жилищните сгради.
  „Нека заедно излезем и почистим районите, където живеем, на които сме стопани и където децата ни растат.“

  Всички, които желаят да вземат участие в голямото чистене, могат да се сдобият с необходимите ръкавици, чували – осигурени от Общината, които ще се раздават в стая №17 на Общинска администрация – Кубрат, в периода от 2-ри до 13-ти септември 2019 г.

  Събраните в чували отпадъци, следва да се поставят завързани до контейнерите за сметосъбиране, а Общината ще се ангажира с извозването им до Регионално депо за неопасни отпадъци Разград.

  Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Инициативата се подкрепя от Министерството на околната среда и водите, в партньорство и с общините.

  Голямото чистене на България на 14 септември ще даде старт на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. В глобалната инициатива миналата година се включиха 159 държави и 36 млн. души от всички краище на света, обединени от идеята за по-чиста околна среда. През 2018 г. инициативата „Да изчистим България заедно” обедини рекордните 409 073 доброволци около идеята за по-чиста околна среда. Общата почистена площ от доброволците у нас, в рамките на миналогодишната акция е 1 770 000 кв. м.