дом Новини Черен петък! Морето погълна баща и син от Разград на неохраняем плаж...

  Черен петък! Морето погълна баща и син от Разград на неохраняем плаж край Синеморец

  92
  ДЯЛ

  Баща и син от Разград се удавиха във водите на Черно море малко след 12.00 часа днес. Бурното течение повлякло навътре телата им за минути в северната част на плаж „Липите”, край с. Синеморец. Цялото семейство е било на плажа, а страшната трагедия се разиграла пред очите на майката.

  Ивицата от години е в списъка на неохраняемите и там спасители няма. Двама младежи влезли да се къпят в морето, но бурните вълни и силни подводни течения ги завлекли навътре. Бащата на едно от момчетата и друг плажуващ от Царево успели да извадят едно от давещите се момчета, като влизайки за второто, морето ги повлякло. Мъжът от Царево успял да излезе от водата, но бащата на изчезналото момче – не.

  Започнали са спасителни дейности, в които активно се включили концесионерът на плаж „Бутамята” и неговия старши спасител. Двамата заедно с джет успели да открият тялото на 16-годишния младеж от Разград и да го извадят на сушата. Малко по-късно е намерено тялото и на 43-годишния му баща.

  На място са пристигнали екипи на пожарната, както и брегова охрана. Тялото на единият от загиналите мъже бе открито минути след жестоката драма, два часа по-късно спасителния екип намери и детенцето.

  По време на инцидента ивицата е била пълна с туристи, които също са станали свидетели на покъртителната драма. „Вълните бяха огромни, никой друг не посмя да влезе, защото беше невъзможно да се плува“, разказаха очевидци.

  Двете тела са транспортирани за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

  Само преди два дни край Синеморец морето изхвърли труп на удавен.

  Трагичният инцидент на „Липите“ се повтаря като дежа вю. На същото място преди 7 години при идентични обстоятелства се удавиха двама мъже от София. През лятото на 2012 г. те били на плаж, когато видели, че две невръстни хлапета се давят. Хукнали да ги спасяват и ги достигнали преди да се случи най-лошото. Те ги понесли навън, но усетили как мъртвака започва да ги дърпа навътре. Със сетни сили мъжете успели да изхвърлят децата в плитчините, но самите те бяха погълнати от вълните и загинаха.