дом Новини Атрактивни и емблематични соцвозила превземат Лозница в събота

  Атрактивни и емблематични соцвозила превземат Лозница в събота

  0
  ДЯЛ

  Близо 50 немски возила от различни краища на страната са заявили участието си в тазгодишното 16-то по ред рали с трабанти и се очаква да пристигат този уикенд в Лозница по повод празника на града. Записванията за атрактивната надпревара организирана от общината, под егидата на кмета на град Лозница – Севгин Шукри и Национален Клуб „Трабант“ продължават. Завладяващата, вълнуваща и емоционално зареждаща проява традиционно поставя началото на двудневните чествания, съпътствани със спортни състезания, развлечения за малчуганите, музикална програма и концерти.

  В съботния ден привърженици и почитатели на култовата марка ще се стекат на стадиона в Лозница за да премерят мощта на возилата си. Събитието ще започне с регистрация на автомобилите от 09:30 часа, следва тържественото откриване и техническа конференция във връзка със състезанието, което ще се проведе на три етапа. Към 12:30 часа шофьорите на ретро машините ще демонстрират завидни умения за кормуване на специално трасе с препятствия, гариране и скоростна отсечка на състезание по майсторско управление, отсъдени по време и наказателни точки. Предвидени са купи и предметни награди за всяка една от дисциплините, отделно в категории мъже – жени, както и грамоти за всички участници. Специална награда „Купата на кмета“, която ще бъде връчена лично от градоначалника на Лозница Севгин Шукри за бързина на „Трабант“ в клас до и над 600 кубика. Специално жури ще отличи победителите в категории за най-атрактивен дизайн на соцвозилото, най-добре тутингована и модифицирана ретро кола, най-богата колекция на трабанти, най-млад и най-стар колекционер.

  В следобедните часове, отново на градския стадион в Лозница, от 15:30 часа следват забавления за децата, организирани са спортни игри и състезания с велосипеди, на които малки и по-големи деца ще покажат спортните си заложби. По-късно от 18:30 часа жители и гости ще могат да се насладят на празничната програма изнесена от самодейните колективи на читалищата от общината. В 18:30 часа започва концертът на Христо Косашки, а час по-късно на сцената ще излезе поп фолк певицата Есил Дюран.
  На следващия ден, в неделя празникът ще продължи от 11:00 часа с турнирът по народни борба.