дом Новини Талантите от „Лудогорче“ – любимци на публиката на фестивала „Златно славейче“ в...

  Талантите от „Лудогорче“ – любимци на публиката на фестивала „Златно славейче“ в Охрид

  0
  ДЯЛ

  Игралците от Детския танцов ансамбъл „Лудогорче“ бяха любимците на публиката на международния фолклорен фестивал „Златно славейче“ в Охрид, Северна Македония.
  Знак за това е специалната покана към тях догодина отново да бъдат част от фестивалната програма.
  Ръководителите на състава Иван Иванов, Цветелина Митева и почетният консултант Стефан Иванов отведоха на брега на Охридското езеро 37 деца на възраст от 8 до 11 години. Във фестивала имаше състави от цяла Европа и още два от България – от Бургас и Шумен.

  Лудогорче“-тата участваха в два концерта и дефиле по улиците на Охрид. Освен с участие във фестивала, деветдневната им програма бе изпълнена с плаж и запомнящи се екскурзии до различни кътчета на Северна Македония, включително столицата Скопие и манастира „Свети Наум“.
  „Изключително плодотворно турне“, коментира изявите на възпитаниците си Иван Иванов. „Децата показаха пред международна публика и най-вече пред себе си колко са израснали в познаването но българския народен танц. Междувременно, основният състав на Капанския ансамбъл бе в северната ни съседка Румъния за участие в международен фестивал в град Търгу Жиу. Турнето приключи вчера.