дом Новини Започна дългоочакваният ремонт на пътя между селата Топчии, Каменово и град Кубрат

  Започна дългоочакваният ремонт на пътя между селата Топчии, Каменово и град Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Днес започна дълоочокваният ремонт на един доста разбит и опасен за шофьорите пътен участък между Кубрат и Разград (пътят между с. Топчии, с. Каменово и гр. Кубрат). Пътят е част от второкласното шосе II-49 Търговище – Тутракан, а добрата новина бе оповестена от кмета на Община Кубрат Алкин Неби.

  Спукани гуми и потрошени предници бяха се превърнали в ежедневие за преминаващите, поради интензивното движение по пътя, тъй като същият участък обслужва пътникопотока от граждани и работници, а ремонтът става факт благодарение на масовите протести, подписки и блокади, които се организираха, породени от отчайващото състояние на пътната инфраструктура.

  „Хората, като коректни данъкоплатци спрямо държавата са в очакване на същото отношение от държавата спрямо тях за съществяването един сполучлив ремонт отговорящ на всички изисквания и стандарти, коментира народният представител от разградски регион Ахмед Ахмедов, който многократно е засягал въпроса за лошо състояние на пътищата в Лудогорието.

  Ремонтните дейности се извършват от изхода на село Топчии и включват фрезоване на стария асфалт, полагане на нов трошен камък и на 3 пласта асфалт, оформяне на банкети и сервитутни зони на компрометираната отсечка от 9 км. и 20м., след което ще бъде ицяло асфалтирана. Срокът за приключване на ремонта е до два месеца, а ангажимент е поет от три фирми, които са си разпределили участъците и ще работят едновременно по тях.

  Стойността на ремонта е 7 371 108 лв. с ДДС, средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
  Кметът на Кубрат припомни, че асфалтиране ще се извърши във всички населени места на общината и увери, че ще съблюдава ремонтните дейности.