дом Новини Пъстра програма с много забавления, песни, танци и пищна заря на събора...

  Пъстра програма с много забавления, песни, танци и пищна заря на събора в Мъдрево

  0
  ДЯЛ

  Малки и големи станаха част от пъстрата и наситена с прояви програма на селищния празник на кубратското село Мъдрево. В съботния ден близо 80 деца на различна възраст изрисуваха с цветни тебешири асфалта, като за неповторимите си произведения получиха много подаръци от общинския кмет на Кубрат Алкин Неби.

  Изпълнени с енергия, малчуганите участваха в редица вълнуващи и забавни игри подготвени от аниматорна къща “Веселяците”- гр. Русе, а в късния следобед отбори от цялата община премериха сили във футболния турнир „Скрита сила”. Вечерта на площада, жителите и гостите на селото се наслаждаваха на прекрасните изпълнения на самодейни танцови и певчески състави: фолклорната група при местното читалище и самодеен състав „Гьоч тюркюлери“ от Субашъ – Р. Турция.

  Традиционният събор бе открит от кмета на община Кубрат г-н Алкин Неби, присъстваха още зам.-кметът Орхан Мехмед, както и кметът на село Мъдрево Салим Мустафа. Сред официалните гости на празненството бяха още кметът на община Лозница и областен председател на ДПС – Разград г-н Севгин Шукри, а също и делегация от побратимената турска община Субашъ, водена от кметът г-н Туран Джанбай. В знак на приятелство и добросъседски отношения представителите и на двете побратимени общини размениха почетни плакети и подаръци.

  Уникална заря сложи финалните щрихи на празника, който продължи с талантливия изпълнител Орхан Мурад, а фолк певицата Сузанита приповдигна настроението на всички присъстващи с хитовете си, на честването в лятната градина на селото.