дом Новини Вълнуващи зрелища, висока скорост, прах и много адреналин в Завет

  Вълнуващи зрелища, висока скорост, прах и много адреналин в Завет

  0
  ДЯЛ

  С традиционните конни надбягвания – кушии, етап от националния шампионат по конен спорт продължи днес честванено на селищния празник на Завет. Атрактивното състезание за поредна година събра хиляди любители на ездата от цялата страна в местността „Гемиите“.

  Оспорваната надпревара повдигна адреналина и разтресе земята под краката на многобройната публика, сред които се открояваха общински председатели на „Движението за права и свободи“ в Разград и кметове на населени места. Вълнуващата зрелищна проява бе уважена също от от народните представители от ДПС д-р Хасан Адемов и Ихсан Хаккъ, областният председател на ДПС Разград и кмет на община Лозница Севгин Шукри, кметът на община Кубрат Алкин Неби, кметът на община Самуил Бейтула Сали, които с интерес наблюдаваха спортното мероприятие под домакинството на кмета на община Завет Ахтер Велиев. За призьорите бе предвиден богат награден фонд и купи, осигурени от общината.

  Празничният ден продължава с финалните срещи на спортните състезания, а вечерта ще завърши с концерт на открито на градския стадион, където жители и гости на Завет ще могат да се насладят на богата културно-развлекателна програма с участието на самодейни състави към Народното читалище „Саморазвитие 1902”, след което от 21:30 часа на сцената ще излязат поп-фолк певицата Брияна, а в кулминацията на вечерта публиката ще бъде завладяна от хитовете на любимката на тинейджърите Преслава.