дом Новини Лудогорец в битка с футболни грандове за престижен европейски приз

  Лудогорец в битка с футболни грандове за престижен европейски приз

  0
  ДЯЛ

  Лудогорец получи огромно признание от Европа. Разградския отбор е номиниран за наградата „Повече от футбол“ (#More than a football) на Мрежата Европейски футбол за развитие (EFDN). Призът се връчва за социална ангажираност в обществото.

  „Орлите“ са отличени заради кампанията си #Live Friendship, чиято цел е създаване на по-добра среда за директна комуникация между хората. Проектът е фокусиран върху окуражаването на децата и подрастващите да се срещат лично, да водят активен начин на живот и да съзнават приятелства. За целта „зелените“ имат създадена специална група и набира доброволци, желаещи да бъдат част от мачовете и инициативите на клуба. По този начин се дава шанс да желаещите да се забавляват и спортуват заедно, вместо да комуникират онлайн.

  В спора за приза Лудогорец ще се бори с европейските грандове Ювентус, Челси, Шахтьор (Донецк), Вердер и Глазгоу Рейнджърс, както и с датския Мидтиланд, кипърския Аполон (Лимасол) и шотландския Монтроус. През септември номинациите ще бъдат съкратени до само четири. Победителят ще бъде обявен в периода 19-20 ноември, когато в Барселона ще се проведе 13-ата годишна конференция на EFDN.