дом Новини Детски празник в Завет, под надслов „Моят град е частица от Европа”

  Детски празник в Завет, под надслов „Моят град е частица от Европа”

  0
  ДЯЛ

  Детски празник под надслов „Моят град е частица от Европа”, организиран от НЧ”Саморазвитие 1902”-Завет и Областна администрация-Разград се проведе днес в Завет. Събитието бе част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2019 г.

  Празникът се проведе през читалището в Завет, покрай голямата карта на Европа, изработена за детския празник „3D Европа” в Разград, върху която бяха подредени част от изработените през юни от петокласници от цялата Разградска област.
  В детския празник участваха 30 деца и младежи от града, а техни връстници, малчугани от детската градина, граждани бяха зрители на детския празник.

  В приветствието си към участниците заместник областният управител на Разград Евгени Драганов, който откри събитието обясни, че сред целите на организирането му е, както да се разнообрази ваканцията на децата, така и да се покаже, че Завет е част от Европа. На секретаря на читалището Стилияна Илиева той предостави за библиотеката информационни материали за Европейския съюз и неговите институции.

  Читалищната управа бе подготвила 10 пъзела от по 280 части със снимки от Завет, изтеглен бе жребий за сформиране на тричленни отбори, в които единият участник бе от 1 до 4 клас, вторият – до 8 клас, а третият – ментор – студент или учител.
  Отборите имаха 1 час, за да подредят пъзелите на забележителности от Завет. Докато подреждаха, музикални таланти от формации към читалището представиха свои изпълнения.
  Най-бързо с пъзелите се справиха Сезем, Сабри и Серай, на които се паднало да подредят пъзел със сградата на НЧ”Саморазвитие”. Първите три най-бързи отбора получиха пъзели, а всички участници – по-малки награди.

  Част от пъзелите бяха откупени от официалните гости на събитието – секретарят на община Завет Халиме Мехмедова, управителят на ССОЗ „Клас“ ООД Хайрие Башева, изпълнителният директор на „Раломекс”АД инж. Мехмед Узунов, като средствата ще се използват за организиране на други читалищни събития.