дом Новини Двама почерпени отворковци спаха в ареста след сигнал за шум, единият трошил...

  Двама почерпени отворковци спаха в ареста след сигнал за шум, единият трошил полицейски коли пред сградата на РУ-Разград

  1
  ДЯЛ

  На 27.07.2019г. около 01.15 часа в гр.Разград, ул.“Рила“ при посетен сигнал за нарушаване на нощната тишина са установени две лица на 30 и 32 години, живущи на адреса. Същите са били в явно нетрезво състояние като започват да обиждат с вулгарни думи и да отправят заплахи за саморазправа към полицейските служители посетили сигнала.

  При отвеждането им в РУ-Разград лицата не изпълняват полицейски разпореждания като продължават да обиждат и отправят заплахи към полицейските служители. Задържани са за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

  В последствие се установява, че 30-годишният младеж за времето от 20.30 часа 27.07.2019г. до 07.30 часа на 28.07.2019г. на служебен паркинг пред сградата на РУ-Разград чрез удар с твърд предмет уврежда ляво странично огледало на служебен автомобил Опел „Астра“, странично ляво огледало на друг служебен автомобил Опел „Астра“, собственост на МВР; ляво странично огледало на лек автомобил „Ауди-А4“, собственост на 35-годишен мъж от гр.Разград и дясно странично огледало на лек автомобил „Мерцедес“ без рег. табели и неустановен собственик.

  От проведените издирвателни мероприятия се установило, че извършител на деянието е 30-годишен мъж от гр.Разград. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.