дом Новини Европейско информационно изложение ще се състои в Разград

  Европейско информационно изложение ще се състои в Разград

  0
  ДЯЛ

  Представителството на Европейската комисия в България провежда информационно турне в страната, в което представя Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ). Той е известен още като „Инвестиционния план на ЕС“ или „Планът Юнкер“ и е създаден да подкрепи конкурентоспособността и дългосрочния икономически растеж в ЕС, подпомагайки развитието на иновативните технологии, образованието, здравеопазването, транспорта и други сфери в регионите на България.

  В град Разград изложението ще се състои на 24 юли 2019 г. (сряда). Съорганизатори на местно ниво са Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара (РТПЗК) и Областният информационен център (ОИЦ). За по-добра организация на проявата, желаещите да участват трябва да се регистрират тук: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/investEURazgrad

  Събитието е отворено за предприемачи и за публични предприятия и общини, които могат да кандидатстват за финансиране. До месец юни 2019 г. общото финансиране по линия на ЕФСИ в България възлиза на 456 млн. евро. Очаква се то да генерира допълнителни инвестиции в размер на 2,4 млрд. евро.

  В проявата ще участват представители на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и финансовите посредници по европрограмите като Фонд мениджър на финансовите инструменти в България.

  Сред дискутираните теми ще бъдат възможностите за кандидатстване и условията за финансиране на проекти. Представители на бизнеса, местните и регионални власти и граждани ще имат възможност да се срещнат с експерти по европейско финансиране и да получат лична консултация за най-подходящата програма на ЕС, чрез която могат да развият идеите и бизнеса си.

  Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.