дом Новини Осем отбора от служители на МВР мериха сили в турнира по...

  Осем отбора от служители на МВР мериха сили в турнира по стрелба с боен пистолет по случай 5 юли

  0
  ДЯЛ

  Традиционният турнир по стрелба с боен пистолет, посветен на професионалния празник на МВР – 5 юли, тази година се проведе само със служители на Министерството.

  Осем отбора се включиха в надпреварата. На закритото стрелбище в ТИЛ при ОДМВР-Разград сили премериха тимовете на РУ-Разград, РУ-Кубрат, РУ-Исперих, РУ-Лозница, РДПБЗН, сектор „Криминална полиция”, отдел „Разследване” и Дирекцията. Според регламента прецизната стрелба бе със служебно зачисленото оръжие на всеки участник. Отборите в състав от трима души изпълниха упражнение от динамичната полицейска стрелба – при сигнал, подаден с таймер, стрелецът бяга до прикритието, зарежда пистолета, произвежда три изстрела в дясната мишена и три изстрела в лявата, като се засича време.

  Първо място в оспорваната надпревара завоюва отборът на Дирекцията в състав Хюсеин Тахир, Станимир Стоянов и Петър Ненов. На второ място се класира тимът на отдел „Разследване” / Иваничка Димитрова, Геновева Костова и Юксел Йонузов/. Трето място зае отборът на РУ-Кубрат /Николай Николов, Йордан Йорданов и Красимир Дончев/. В индивидуалното класиране най-точен се оказа мерникът на Галимир Илиев от сектор ПКП. На второ място се класира Йордан Йорданов от РУ-Кубрат, а на трето – Светломир Димитров от РДПБЗН-Разград.
  Наградите, купи и грамоти, връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.