дом Новини Разградски депутат на среща с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев

  Разградски депутат на среща с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев

  0
  ДЯЛ

  Разградският народен представител и заместник председател на ДПС Ахмед Ахмедов участва в Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, която бе на тридневно официално посещение в Москва.

  Оптимисти сме за развитието на двустранните отношения между България и Русия. Това беше общото послание на българската делегация и министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на работната среща в Дома на правителството в руската столица.

  По време на визитата се обсъдиха възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни и отбелязаха, че най-важното в отношенията между България и Русия са контактите между хората.

  Руският премиер Дмитрий Медведев приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ. Освен това руският премиер потвърди, че „Росатом“ ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

  В рамките на посещението българската делегацията разговаря с външния министър на Руската федерация Сергей Лавров и председателя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, на която бе отбелязано, че между България и Руската федерация има дългогодишни добри отношения.