дом Новини ОИЦ-Разград и тази година е част от програмата на „Еколято“

  ОИЦ-Разград и тази година е част от програмата на „Еколято“

  0
  ДЯЛ

  Вече по традиция Областният информационен център (ОИЦ) – Разград се включва в инициативата за екологично възпитание на подрастващите „Еколято – 2019”. Тя се провежда за двадесет и втора поредна година от Община Разград и Центъра за подкрепа на личностното развитие ‒ Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР – ЦУТНТ) в града.

  Участници в кампанията ще бъдат над 100 ученици от IV до VIII клас през учебната 2018-2019 г., които са заявили участието си предварително в ЦПЛР – ЦУТНТ.

  Те ще бъдат разпределени в три смени: I-ва смяна ‒ от 1 до 12 юли; II-ра смяна ‒ от 15 до 26 юли и III-та смяна ‒ от 29 юли до 9 август.

  Посещавайки офиса на ОИЦ – Разград участниците в Еколятото ще се запознаят с дейността и услугите на мрежата от Областни информационни центрове в България и ще научат полезни неща за функционирането на Европейския съюз и неговите институции.

  Програмата на „Еколято – 2019” включва още: почистване на зелени площи в областния град и занимания с образователна цел – беседи, презентации, тренинги, посещения на обекти с екологично значение, екологични дейности на открито и участие в детската академия по безопасност в партньорство с Областната дирекция на МВР и Областния съвет на БЧК в Разград.