дом Новини Хепънинг срещу дрогата организират утре в Разград

  Хепънинг срещу дрогата организират утре в Разград

  0
  ДЯЛ

  Утре (26 юни) от 17.00 ч. пред Общинския културен център в Разград ще се проведе хепънинг под надслов „Да развием своя живот, общност и личност без наркотици“.

  В музикално-развлекателна програма ще се включат деца от ЦПЛР- Центъра за работа с деца и Музикална школа „Илия Бърнев“. По време на хепънинга ще бъдат наградени участниците в конкурса „Наркотиците през твоите очи“ посветен на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Грамоти и поощрителни награди ще има за всички участници.

  При лошо време мероприятието ще се проведе във фоайето на Общински културен център.

  Организатори са Община Разград, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него. Идеята е да бъде привлечено вниманието върху сериозността на проблема и неговото разпространение, да се помисли какво може да бъде направено, за да се предпазят децата или да преодолеят този проблем.

  С отбелязването на този ден се цели разпространение на разбирането, че превенцията на употребата на наркотици е ефективна инвестиция в благосъстоянието на нашите деца и младежи, семейства и общности. Ранната превенция може да предотврати много рискови поведения при юношите. На този ден всички граждани могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

  От 1987 г. на този ден се напомня за една от целите на страните,членуващи в ООН – да се създаде международно общество без наркотици.