дом Новини Морят комарите в Община Кубрат

  Морят комарите в Община Кубрат

  0
  ДЯЛ

  От вчера на територията на Община Кубрат започна пръскане против комари. Подобна обработка срещу хапещите насекоми се извършва за първи път в Лудогорската община, която първа взе мерки тази година за да се избегне тормозът от небивалата напаст.

  С оглед на реалната заплаха от разпространението на вируси и инфекциозни заболявания от кръвосмучещите същества е предприета необходимата превенция: „Жителите на Община Кубрат заслужават това!“, коментира градоначалникът Алкин Неби, който лично извърши проверка на място.

  Препаратът, с който ще се извърша третирането за намаляване популацията на комари е „Ротрин 200 ек” и притежава необходимите разрешителни. С него ще бъдат третирани 6650 дка на територията на община Кубрат.

  Дезинсекционните дейности стартираха вчера от село Медовене и ще продължат в останалите населени места, по график късно вечерта при подходящи метеорологични условия (днес от 21.00 до 00.40 часа).

  Мерките срещу комарите са съобразени с Наредба за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни и се извършват в съответствие с указанията от Министерство на здравеопазването.