дом Новини Певица от Класа по поп пеене към ЦРД в Разград с първо...

  Певица от Класа по поп пеене към ЦРД в Разград с първо място и стипендия от МОН

  0
  ДЯЛ

  Шестнадесет годишната Пламена Петрова се завърна с I-во място от XX Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота” – Несебър 2019, информират от Центъра за работа с деца в Разград.

  Фестивалът се проведе с участието на творчески колективи и изпълнители от България, Украйна, Русия, Молдова, Румъния, Грузия и други страни. Организатори са Община Несебър, Общински детски комплекс – Несебър, Национален дворец на децата – София. В конкурса участваха повече от 2000 деца. Изпълненията на певците бяха оценявани от професионално жури в състав: Председател: Хайгашод Агасян – композитор и членове Мая Райкова – продуцент в БНР и Людмила Герова – диригент на Камерна капела „Полифония“, вокален продуцент в БНР и камерна певица.

  Освен единственото първо място в трета възрастова група, раздел музика, индивидуални изпълнения, младата певица спечели и годишна стипендия от МОН по Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби. Пламена печели подобна стипендия за втора поредна година. За представянето си Пламена получи покана за безплатно участие в IV Международен фестивал – конкурс на вокалното изкуство „Мiсто Дитинства“ 2020 г. в Украйна.

  Песните, които спечелиха голямата награда за Пламена, са: „Зайди, зайди“ и „Never enough“ от известния филм „The Greatest Showman“. Докато изпълненията на красиви балади винаги са били силна страна на талантливото момиче с голям глас, тази година тя прие предизвикателството да изпее народната песен „Зайди, зайди“, но в съвременен прочит, като поп изпълнител. Рискът определено беше оправдан.

  Пламена пее в Класа по поп пеене към Центъра за работа с деца, неин вокален педагог е Свилена Дечева.

  „Благодарим на Центъра за работа с деца за безрезервната подкрепа, за това, че осигурява на нашите деца вниманието и развитието, което заслужават. При вас е мястото, където талантливите деца получават възможност да работят и постигат високи резултати, докато в същото време към тях се отнасят по най-добрия начин“ – бе категорична майката на Пламена.