дом Новини Зрелостници от Икономиката получиха своите дипломи, бяха връчени и шест приза за...

  Зрелостници от Икономиката получиха своите дипломи, бяха връчени и шест приза за отличен успех

  0
  ДЯЛ

  Тържественат церемония за връчване на дипломите и свидетелствата за професионална квалификация се състоя в ПГИ”Робер Шуман”-Разград.
  Училището е с най-висок успех по български език и литература сред професионалните гимназии в Лудогорието и на четвърто място сред всички средни училища, на втората матура няма нито една слаба оценка, а най-високата оценка по Руски език в областта е на ученик от ПГИ. Областният управител на Разград поздрави възпитаниците на ПГИ и преподавателите им за техните постижения на матурите „С такива постижения дърпате и останалите училища нагоре”. Той пожела на зрелостниците, които продължават образованието си във висши учебни заведения, да са още по-амбицирани в обучението си, за да може България, Разградска област, родителите им, а най вече самите те да се гордеят със себе си. „Няма бъдеще без образование и можене” – завърши г-н Хюсмен.
  Той връчи грамотите на отличените учители от учебното заведение. За „Учител на годината” е определена учителката по Български език и литература Петя Стоянова, грамоти имаше за още 13 педагози.
  Общо 94 са зрелостниците от Випуск 2019 на ПГИ”Робер Шуман”, те завършват специалностите: данъчен и митнически посредник, икономист, финансист, организатор интернет приложения и готвач. Средният им успех на матурата по БЕЛ е 3,71, на втората матура – 4,09, а от курса на обучение – 4,22.
  Шестима зрелостници получиха призове за отличен успех през курса на обучение: Филиз Зейти Юнуз, Ниляй Недретова Джълъзова, Есин Севгин Хюсеин, Халиме Ибрахимова Ахмедова, Ширин Салимова Ахмедова, Ертан Тезджан Хълми.