дом Новини Ефективна присъда за измамник, представял се за директор на Пенсионното, шофьор на...

  Ефективна присъда за измамник, представял се за директор на Пенсионното, шофьор на ДАП и собственик на месокомбинат „Родопа“

  67
  ДЯЛ

  Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода за 59-годишния Ивайло А. Осъденият ще изтърпи наказанието си при строг режим.

  59-годишният мъж бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за три измами, представляващи опасен рецидив. Престъпленията били извършени в периода от 12 януари до 9 юли 2018 г. в Разград.

  Ивайло А. се представял като директор на Пенсионното, шофьор на ДАП и собственик на месокомбинат „Родопа“ с имената Николай или Недялко. След това започвал да моли за пари, тъй като се случило нещастие с дъщеря му и му трябват пари за лечението й. Така от три семейни двойки в Разград мъжът успял да си набави имотна облага, като размерът на измамите е 1300 лева.

  Присъдата на Разградския районен съд е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие. Ивайло А. признал вината си, за да получи наказание, намалено с една трета. Съдът му определил да изтърпи наказание 6 години лишаване от свобода, които заради съкратена процедура редуцирал с една трета. Така измамникът ще търпи 4 години лишаване от свобода.

  59-годишният мъж е осъждан многократно ефективно от различни съдилища в страната. Поредната му присъда го заварва да търпи наказание лишаване от свобода в плевенския затвор.

  Съдебният акт на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.