дом Новини Оперативно-тактическо учение се проведе в местността Пчелина край Разград

  Оперативно-тактическо учение се проведе в местността Пчелина край Разград

  0
  ДЯЛ

  Пожаро-тактическо учение със сили на РДПБЗН-Разград, ОДМВР-Разград и водолази от Варна се проведе днес в местността „Пчелина“. Целта бе да се провери взаимодействието на частите на Единната спасителна система /ЕСС/ в област Разград за изпълнение на плана за защита при бедствия на областно ниво и взаимодействието със сектор СОД към РДПБЗН – Варна.

  Според сценария и плана на занятието ОДМВР – Разград обявява за издирване лек автомобил, с който е извършено престъпление. Колата е забелязана в ранните часове на 20.06.2019 г. за последно да се движи по пътя Разград – Попово. По информация от къмпингуващи рибари на язовир „Пчелин 1“ около 05:00 часа на 20.06.2019 г. в района на стената се е чул силен плясък във водата и се е образувала вълна.

  В 08:30 часа на 20.06.2019 г. в РДПБЗН – Разград е получен сигнал от дежурната част на ОДМВР – Разград за оказване на съдействие при извършване на оглед и претърсване на района около стената на язовира. Изискано е изпращане на водолазна група от сектор СОД при РДПБЗН – Варна. Обособени са два участъка – за претърсване дъното на определения район с цел издирване на лекия автомобил чрез водолазната група и екип за изваждането му от водоема чрез лебедка и кран, както и за извършване оглед на водната повърхност и бреговата ивица на стената и южния бряг за наличие на други улики и веществени доказателства чрез моторна лодка. След изваждане на автомобила служители от Криминална полиция при РУ – Разград извършиха оглед на място.