дом Новини Започна засилен контрол за превенция срещу пътните инциденти

  Започна засилен контрол за превенция срещу пътните инциденти

  0
  ДЯЛ

  За времето от 14:00 часа на 18.06.2019 год. до 24:00 часа на 22.06.2019 год. на територията на ОДМВР – Разград ще се проведе специализирана полицейска операция с цел осигуряване и подобряване безопасността и организацията на движението.

  По време на специализираната операция ще се осъществява засилен контрол за спазване на скоростно режим от водачите на МПС в населените места и по републиканската пътна мрежа, правоспособност на водачите на МПС, управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, използване на обезопасителни системи от водачите и пътниците в МПС, използване на защитни каски от водачите на двуколесни МПС и пътниците, регистрация на МПС и проверка на техническата им изправност.

  Също така по време на специализираната операция ще бъде извършена проверка на състоянието на хоризонталната и вертикална сигнализация и за наличие на препятствия, които намаляват или ограничават видимостта по републиканските и общински пътища на територията на област Разград. При констатиране на неизправности, полицейските служители, на основание чл. 165, ал. 1, т. 3 от ЗДвП, ще изпращат сигнални писма до стопаните на пътя и ще извършват последващ контрол за отстраняването на установените нарушения.