дом Новини Ахмед Ахмедов: разбитите пътища в областта мъчат шофьори – докога?

  Ахмед Ахмедов: разбитите пътища в областта мъчат шофьори – докога?

  0
  ДЯЛ

  За никого не е тайна, че години наред най-ощетени от държавата са малките общини що се касае до поддържане на републиканските пътища, въпреки ужасяващото им състояние на места и реалната опасност, която създават за живота на движещите се по тях, а положението от ден на ден става все по-тежко.

  Дни преди старта на проекта за ремонт на две от компрометираните пътни отсечки в Кубратско, които свързват 5 населени места, народният представител от разградски регион Ахмед Ахмедов изисква информация относно Републиканската пътна мрежа в границите на община Кубрат, сочи справка в сайта на НС.
  Депутатът от Разград за пореден път засяга темата за окаяното състояние на пътищата в областта. Въпросът, формулиран с оглед на най-критичното състояние, обуславя нуждата от незабавен основен ремонт на участъци от републиканските пътища в рамките на територията на Община Кубрат, тъй като са в трагично положение.

  Акцентът е поставен не само върху опасността от пътно транспортни произшествия, които често се приписват на несъобразителността на водачите, а лошата пътна инфраструктура ведно с нежеланието да се погледнат конкретните фактори за всяка една трагедия (най-често в опит да се избегнат дупките), остава незабелязана.

  Обърнато е внимание същевременно и на значимостта на обслужващите населението пътища, които възпрепятстват навременния достъп до лечебни, здравни, учебни заведения и други, но също така затрудняват използването им от множество търговци и земеделци в района, от друга страна лошите пътища са фактор, който инхибира привличането на нови инвестиции.

  Позовавайки се на данни на „Областно пътно управление“ – Разград гласящи наличието на проекти за рехабилитация на участъци от републиканската пътна мрежа, в писмото е заложено искане за завършване на замразения участък от път II-23 с ново строителство на границата с „Областна пътно управление“ гр.Русе до началото на село Беловец ( от км. 31+761 до км. 34+926), който е с концентрация на ПТП.
  Необходимост от спешен ремонт на:

  Път II-23 „Русе, I-2 -Кубрат – Исперих – Дулово“

  Път II-49 „Търговище , I-4 – Разград – Кубрат- Тутракан, II-21“

  Път III-2102 „Сливо поле – Черешово – Юпер – Божурово – Бисери – II-49“

  Път III-2001 „Писанец, I-2 – Глоджево – II-49

  Шофьорите са пропищели от дупки и кръпки, затова е наложителен основен ремонт, а не частични и краткотрайни козметични акции, които единствено влошават състоянието на пътищата, защото до всяка нова кръпка се появява нова дупка, а проблемите се задълбочават и заради интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

  Парламентарната група на „Движението за права и свободи“ е в очакване на отговор на изпратения въпрос до Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и Министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова за получаване на конкретен отговор дали се предвижда осигуряване на финансиране и рехабилитация на горе посочените участници от републиканските пътища.

  С надеждата в обозримото бъдеще да се пътува по гладки пътища като истински европейци.

  Целият тест ще намерите в снимките: