дом Новини „Първа копка“ по проект за ремонт на пътища в община Кубрат

  „Първа копка“ по проект за ремонт на пътища в община Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Днес се състоя официалната церемония „Първа копка“ по проект „Рехабилитация на път Борисово – Юпер/Черешово – граница общ. (Сливо поле – Кубрат) – Сеслав и път Беловец – Кубрат/Горичево – Божурово на територията на Община Кубрат“.

  Главна цел на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите по двата пътни участъка с дължина 15,400 км. от общинската пътна мрежа на Община Кубрат.

  Проектът е на стойност 5 697 444,40 лв., от които 5 667 775,12 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селски райони и 29 669,28 лв. собствено финансиране от Община Кубрат. Изпълнител на ремонтните работи е „ГЕРТ Груп ЕООД България“ от Кърджали.

  Стартът на проекта бе благословен от представители на две религии – православният отец Евгени и Ибрахим ходжа. Сред присъстващите гости на събитието бяха народният представител от Разградско Ахмед Ахмедов, който лисна менчето с вода и Областният председател на ДПС в Разград Севгин Шукри.