дом Новини Разград се превръща в джунгла от зеленина: буйна растителност и неокосени тревни...

  Разград се превръща в джунгла от зеленина: буйна растителност и неокосени тревни площи в кварталите

  0
  ДЯЛ

  Всекидневните валежи повлияха благоприятно за неокосената навреме трева. Поредният сигнал за разрастването на „джунгла“ в Разград бе изпратен от читател на Лудогорие Нюз до редакционната ни поща, за да изрази възмущението си от начина, по-който поддържа река Бели Лом преминаваща през града, зелените площи, градинките и междублоковите пространства в Разград. Неотдавна наш последовател сподели за преживяването си при залавянето на змия, до входа на жилищен блок близо до центъра на града. Такава бе видяна и в района на високите блокове.

  Настоящото оплакване е свързано с буйната тревна растителност, която е обгърнала река Бели Лом. Притеснени от близостта до оживени пътеки, училище и детска градина, живущите в околността на ж.к. „Лудогорие“ се опасяват от появата на подобни животозастрашаващи влечуги.

  Вече от седмици много граждани се жалват пред „Лудогорие Нюз“ и за неокосените тревни площи в градинките около междублоковите пространства в кварталите на Разград. Майките с малки деца и възрастните, които всекидневно прекарват дните си по площадки и градинки, изразяват своето недоволство от високата гъста плашеща растителност.

  Неподдържаните места създават предпоставка за развъждането както на змии, така и на кърлежи, които в предвид топлото време и влагата, също благоприятстващи за развитието им, са причинители на редица сериозони инфекциозни заболявания. Време е да бъдат предприети действия за окосяването на тревата в Разград, за да се предостврати превръщането на града в същинска джунгла с разнородни обитатели.