дом Новини Платени стажове в Европейския парламент

  Платени стажове в Европейския парламент

  0
  ДЯЛ

  Парламентът предлага няколко варианта за стажове в рамките на своя секретариат, за да предостави възможности за професионално обучение и за по-добро разбиране на това какво е Европейският парламент и какво прави.

  Европейският парламент обяви стажантската си програма, която дава възможност на хора с висше образование да се запознаят отблизо с институцията и да придобият опит от работа в мултикултурна среда.

  Кандидатите за стажове „Робер Шуман“ трябва да бъдат на възраст над 18 години, да владеят някой от езиците на ЕС и да имат много добри познания по друг език, да имат диплома за завършено висше образование, да не са работили за повече от два последователни месеца в институция или орган на ЕС, да не са провеждали посещение с изследователска цел в секретариата на Европейския парламент в шестте месеца преди началото на стажа.

  Крайният срок за кандидатстване е до 30 юни, а обявените стажове ще намерите тук! Одобрените кандидати ще работят в ЕП от 1 октомври 2019 г. до 28 февруари 2020 г.

  Стажовете в европейската институция са платени, като възнаграждението е около 1300 евро. Началните дати са 1 март и 1 октомври.

  Всяка година 21 000 души кандидатстват за стаж в Европейския парламент, като повече от 900 от тях биват избрани. Процедурите по набиране и подбор са изгодени така, че да не поставят кандидатите с увреждания в неравностойно положение.