дом Новини Деца се учиха да играят безопасно преди лятната ваканция

  Деца се учиха да играят безопасно преди лятната ваканция

  35
  ДЯЛ

  Служители от сектор „Криминална полиция“ и „Пътна полиция“ в ОДМВР-Разград и инспекторите от детските педагогически стаи в четирите районни управления организираха състезание за деца от 5 и 6 клас. В надпреварата участваха над 30 деца от училища в областта, организирани в 8 отбора. Те решаваха казуси по безопасност, редиха пъзел-пътен знак и показаха умения за правилно управление на велосипеди.

  Директорът на областната дирекция поздрави участниците в състезанието под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно.“ Старши комисар Ивайло Йовчев раздаде и наградите, осигурени от ГД “Национална полиция“- МВР и ОДМВР-Разград.

  След оспорваната надпревара два отбора се оказаха с равен брой точки на първо място. За да решат изхода на състезанието, децата отговаряха на допълнителни въпроси за безопасно поведение.

  Инспектор Женя Калчева от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ обяви комплексното класиране в състезанието. Първото място заеха петокласниците от ОУ „Никола Вапцаров” – Разград. На второ място се наредиха учениците от ОУ “Никола Икономов“ – Разград. Третото място заеха децата от СУ “Христо Ботев“ – Лозница. След наградите за призовите места старши комисар Йовчев раздаде подаръци за всички участници.

  Инициативата на разградската полиция бе заключителна част на дейностите по Национална програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 г. Програмата стартира през 2000 г. Целта й е да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и провеждането на уроци по полезни теми. Години наред полицаите помагат на децата да изградят модели за безопасно поведение и реакция в опасна ситуация, както и уважение към реда и законите.