дом Новини От 1 юли най-скъпо ще струват топлата вода и парното в Разград 

  От 1 юли най-скъпо ще струват топлата вода и парното в Разград 

  0
  ДЯЛ

  Средно за страната топлоподаването трябва да поскъпне с 4,5%. Най-скъпо ще струват топлата вода и парното в Разград – с увеличение от близо 18%, и в Габрово – с близо 13%, стана ясно при обсъждане на цените, като в последните си доклади КЕВР предвижда поскъпване на тока среднос 3.5% за страната и на топлоенергията – с 4.5 на сто.

  Най-голямо увеличение на цените се очаква в Разград със 17,53%. В Габрово регулаторът предвижда 12,3% увеличение въпреки, че дружеството там поиска 108% повишаване на парното.

  Регулаторът предлага електроенергията да поскъпне в Западна България с 3,64%, за Северна България – 3,38%, Югоизточна България – 3,06%.

  КЕВР предлага парното в София да поскъпне с 4,3% от юли. В Пловдив предвижда 7,04%, в Плевен малко над 6%. В Бургас – 7,04%, във Враца и Велико Търново ще скочи с над 7%, ако се вземе окончателно решение за това в края на юни.

  В Русе експертите изчисляват, че поскъпването трябва да е близо 4%,във Варна регулаторът иска близо 2% поскъпване на парното. Единствено поевтиняване на услугата се очаква в Сливен – с около половин процент.

  Новите цени на парното и тока трябва да влязат в сила от началото на идния месец (1 юли), а в края на този месец се очаква Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да вземе окончателно решение.