дом Новини Колони с военна едрогабаритна техника ще затруднят трафика в областта

  Колони с военна едрогабаритна техника ще затруднят трафика в областта

  0
  ДЯЛ

  На 5 и 6 юни през територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе ще преминат колони с военна едрогабаритна техника, информират от ОД на МВР-Разград.

  Възможно е временно затруднение на движението на автомобили по основни пътища на територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе на 5 и 6 юни, поради преминаването на колони с военна, едрогабаритна техника за участие в учение на НАТО.

  Поради провеждане на военни учения на 5 юни от 9 часа от ГКПП „Капитан Петко войвода“ поема колона, която ще се придвижи до полигона в Ново село.

  На 6 юни от 9:30 часа поетапно 4 колони с едрогабаритна техника ще се придвижват от ГКПП „Капитан Петко войвода“ по маршрут – гр. Тополовград-гр. Елхово-с. Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой. След това колоните продължават към пътен възел „Петолъчката“ – гр. Котел – гр. Омуртаг – гр. Разград – полигон „Николово“ – ГКПП „Русе“.

  Пътна полиция и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища. Умоляват се водачите, които ще пътуват по тези направления на посочените дати, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване. Да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.