дом Новини Разград и Кубрат с ваучери за безплатен безжичен интернет

  Разград и Кубрат с ваучери за безплатен безжичен интернет

  198
  ДЯЛ

  Разград и Кубрат са сред одобрените кандидати по втората покана към общините за осигуряване на безплатен достъп до безжичен интернет.

  Административните центрове ще могат да използват своите ваучери в продължение на 18 месеца, за да изградят подходяща инфраструктура за ползване на публични пространства като зали, библиотеки, музеи, обществени сгради, здравни центрове, паркове, площади и други места от обществен интерес, като създадат Wi-Fi hotspot. В резервния списък е Община Лозница.
  В рамките на следващата седмица всеки кандидат ще получи индивидуално уведомление за резултатите от поканата. Веднъж уведомени, спечелилите общини ще трябва да подпишат Споразумение за предоставяне на безвъзмездна помощ, което е достъпно на Портала WiFi4EU, за да получи ваучер на стойност 15 000 евро.

  Последната покана е с бюджет от 51 млн. Евро, а 3400 общини, от които 63 в България (при първия подбор – 113), ще получат ваучер за създаване на Wi-Fi хотспотове в публичните пространства.

  По първата покана бяха одобрени общините Завет и Исперих.

  Целият списък със селектираните кандедати ще намерите тук: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-second-wifi4eu-call-announced