дом Новини Отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград стана областен първенец в състезанието...

  Отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград стана областен първенец в състезанието „Млад огнеборец”

  0
  ДЯЛ

  Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожаро-приложен спорт и Регионалното управление по образование. В него се включиха 80 млади огнеборци. За откриването на надпреварата пристигнаха заместник областният управител Евгени Драганов и началникът на РУО Ангел Петков.

  Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих, два от община Разград и по един от общините Завет, Кубрат, Лозница и Цар Калоян. Освен бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

  Първо място спечели отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград с комплексен сбор точки 1012. Тимът, който ще представя Разградска област на републиканското състезание през септември, грабна и преходната купа на общински първенец. На второ място се класира отборът на ОУ “Васил Априлов” – Исперих, който събра 995 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от СУ “Христо Ботев” – Цар Калоян с 977 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти.