дом Новини Президентът на АЛДЕ от Демир Баба Текке: „Гласувайте за ДПС! – Те...

  Президентът на АЛДЕ от Демир Баба Текке: „Гласувайте за ДПС! – Те са борци и тях ги слушат!“ (СНИМКИ)

  0
  ДЯЛ

  Стотици дойдоха на култовото историческо място „Демир Баба Текке“, което се превърна в събирателен център на хората от всички етноси и религии, за да отбележат 30 годишнината от майските събития.

  Традиционният митинг-събор бе открит с представление на сцена „Назъм Хикмет” към Музикално-драматичен център-Разград и рецитал на турски език, изнесен от четири деца от Каолиново. Районният мюфтия Мехмед Аля прочете молитва за покойните и благоденствие на присъстващите в свещения за мюсюлманите месец.

  „В дни като днешния, когато честваме майските събития, трябва да си спомним важността на нашето обединение. Ние тук в Делиормана знаем силата на нашето единство и затова в ден като днешния, когато честваме и майските събития трябва да си спомним важността на нашето обединение, на нашето единство, защото ние много добре знаем цената на демокрацията, ние много добре знаем цената на мира, ние много добре цената на свободата, защото ние сме я плащали и сме я платили тази цена – за да дойде демокрацията в нашата Родина. Тази година нашето мото е „Ние залагаме на младите“, защото ние знаем силата на енергията на младите, но освен тях имаме мъдростта и на опита в нашата листа- това съчетава ДПС.

  Няма друга такава партия, в която първия Председател на Младежката организация, да стане Председател на голямата организация.“, заяви Карадайъ.

  Той представи всеки един от кандидатите в листата на ДПС – хубави, млади, добре подготвени специалисти във всяка една сфера.“ Лидерът на ДПС припомни, че и почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган е създал нелегално движение през 85-та година и по-късно ДПС в младежките си години

  „Когато Председателя на ДПС е водач на листата- всички ние разбираме, че тези избори са много важни, че ситуацията е много сериозна. Аз в Брюксел пак ще ходя, но не като евродепутат, а като председател на ДПС. Евродепутатите ще бъдат нашите младежи, ние ще си вършим работата тук“, поясни Председателят на ДПС и водач на листата за евроизборите Мустафа Карадайъ.

  В своето приветствие Президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ/ Ханс ван Баален сподели: „Когато за пръв път преди 30 години дойдох в България, усетих отворените рани на етническото прочистване, отворените рани на неуважението към различните религия, етнос и култура, но прекрасното беше, че благодарение на вас и вдъхновението на Ахмед Доган не се стигна до отмъщение, а до етнически мир.“, след което допълни: „И ние оставащата част от Европа можем да се учим от вас.“

  Ханс ван Баален призова всички да отидат и да дадат своя вот на предстоящите евроизбори, и определи като изключително добри и трудолюбиви представителите на ДПС в Европейския парламент, както предходните, така и настоящите:

  „Те са борци и тях ги слушат!“

  Мустафа го чуват седемте министър-председатели от (Алианса на либералите и деморкатити за Европа)ALDE, също и петимата еврокомисари-либерали.

  Така, че това, което искам да кажа на хората от ГЕРБ е „гласувайте за ДПС“!!

  „Движението за права и свободи трябва да има повече места и в Европейския и в Българския парпарламент, защото те могат да превърнат България в една по-добра държава- така, че изберете колкото се може повече от тях. А ние на запад имаме щастието да приемаме умни български граждани, които са добре дошли, но се надявам, че има бъдеще за младите хора и в тази държава. България е важна, Движението за права и свободи е важно, затова гласувайте за ДПС“ , допълни в завършек Председателя на Либералите в Европейския парламент.

  Приветствия към присъстващите отправиха: народният представител от Разградски регион и заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов, Общинският председател на ДПС-Исперих и домакин на събигието Белгин Шукри, областният председател на ДПС-Разград и кмет на Община Лозница Севгин Шукри, народният представител от Разградски регион Ихсан Халил, евродепутатите Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

  Плакети с изображение на храма на светеца Демир баба за символичен спомен бяха подарени на Кандидатите за представители в Европейския парламент и президент на либералите Ханс Ван Баален.

  На традиционния митинг-събор присъстваха още зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, зам.-председателя на Народното събрание Нигяр Джафер, председателя на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов, народните представители Хамид Хамид, Бюрхан Абазов, Велислава Кръстева, Ерджан Ебатин, Имрен Мехмедова, Рамадан Аталай, Танер Али, Камен Костадинов- член на Централно оперативно бюро, както и кметът на турския град Чорлу Ахмет Саръкурт.