дом Новини Ученици от ОУ „Васил Левски“ с медали от математически конкурс в Москва

  Ученици от ОУ „Васил Левски“ с медали от математически конкурс в Москва

  0
  ДЯЛ

  Днес кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи плакети на учениците от ОУ „Васил Левски“ Богдан Богданов, Артур Инов и на учителя им Коста Попов за отлично представяне на XIII международен конкурс „Математика и проектиране“, който се проведе в руската столица Москва, съобщават от общинската администрация. Двамата математици от Разград се завърнаха с общо три медала за втори места, като единия извоюваха с отборен проект в направлението „История на математиката“ с презентация на проекта „Стивън Хокинг срещу Алберт Айнщайн“, а вторият бе връчен на Богданов за отлично представяне на интелектуалното състезание „Математическа вселена“.

  По време на визитата ръководителят на учениците Коста Попов благодари за оказаната финансова подкрепа от Община Разград, с която имаха възможността да пътуват до Русия.

  „Радваме се на успехите ви и за нас е удоволствие, че имахме възможността да ви съдействаме, за да участвате и спечелите тези медали“, коментира д-р Василев.

  Преподавателят на седмокласниците г-н Попов благодари на кмета на Разград и разказа за пътуването и провеждането на състезанието, в което отбори от ОУ „В.Левски“ участват всяка година от 2015 досега.