дом Новини Централният предизборен лъч на ДПС пристига в област Разград в сряда

  Централният предизборен лъч на ДПС пристига в област Разград в сряда

  36
  ДЯЛ

  Централният предизборен лъч на „Движението за права и свободи“ ще прекара четири дни (8-11 май) в Разградска област. Със слогана на кампанията си „Ние залагаме на младите“, партията постави началото на предизборната обиколка в страната, за предстоящите европейски избори на 26 май, във вторник в крайдунавския град Русе.

  Предизборният лъч на ДПС оглавяван от председателя Мустафа Карадайъ пристига на 8-ми май (сряда) в Разград, където ще присъстват на тържествена вечеря- Ифтар, по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. По график са предвидени редица събрания и срещи, с избиратели и симпатизанти на партията от общините в областта.

  Най-масовото мероприятие ще се проведе в съботния ден (на 11 май), когато ще се състои традиционният митинг-събор, който ДПС всяка година организира в местността Демир баба теке край Исперих по повод годишнините от Възродителния процес и Майските събития от 1989 г.

  Прогромата на ежегодната проява е наситена с разнообразие, съчетаващо интересна палитра от музика, танци и изпълнения на самодейни състави от региона.

  Началото е обявено от 10.00 часа. Очаква се, освен кандидатите от листата на Движението за права и свободи за Европейските избори, които ще бъдат представени на митинг-събора да присъства и президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ/ Ханс ван Баален.

  В своите изказвания, лидерът на ДПС и водач на листата за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Мустафа Карадайъ отбелязва: „Ние залагаме на младите, но и на приемствеността. Учим и от историята на човечеството, и от народната мъдрост. Народната мъдрост казва, че енергията е в младите, но мъдростта е опитните.“

  „Европа се нуждае от промяна, но тази промяна няма да я направят онези, които са създали проблемите. Европа има нужда от млада енергия за своето развитие, от нови идеи.“

  ДПС е онази сила, която събира минало, настояще и бъдеще в едно.

  За да върви Европа в правилната посока има нужда от нашите евродепутати. ‘Описвайки кандидатите на ДПС за членове на ЕП като млади, образовани, но и експерти и специалисти в своите области. Хора с амбиции, идеи и виждания за промяна на Европейския съюз.