дом Новини С питка и сол ДПС официално откри предизборната кампания за евровота, днес...

  С питка и сол ДПС официално откри предизборната кампания за евровота, днес в центъра на Разград (СНИМКИ)

  0
  ДЯЛ

  Днес се състоя официалното откриване предизборния щаб на ДПС в областния център -Разград. С питка и сол бяха посрещнати гостите на тържественото събитие, сред които зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, както и народните представители д-р Хасан Адемов, Ихсан Хаккъ, и
  областния председател на ДПС Разград и кмет на Община Лозница Севгин Шукри.

  В своите приветствия те отбелязаха, че през годините разградската организация се е доказала като изключително сериозна и активна. Ръководейки се от слогана на ДПС за евроизборите „Ние залагаме на младите!“, се подчерта огромната отговорност, която се пада на младежката организация! „Вярваме, че те ще дадат своя сериозен принос в националната кошница гласове за Движението за права и свободи на предстоящите Европейски избори. Те са знаещите, можещите и подготвени хора. Това е следващото поколение,
  което ще ни представлява в Европейския парламент. – пазители и защитници на демокрацията не само у нас, а и в Ервопа.

  Д-р Хасан Адемов отбеляза, че е изключително важно сред 751 европейски депутати да „доминират тези, които са за обединена Европа, за европейските ценности, а не за популизъм и краен национализъм, който набира скорост в Европейския съюз“.

  Заместник председателя на ДПС Ахмед Ахмедов заяви, че „За избирателя в Разградска област няма дилема за кого ще гласува- това е генетично заложена цел, в нашата кръв е да отстояваме демокрацията и единството на всички!

  ДПС е единствената национално отговорна политическа партия, през годините се превърна в основен пазител на държавността в нашата мила Родина България и тези послания трябва да стигнат до нашия избирател”.

  Резултатите от евровота в национален мащаб ще покажат хоризонтът на ДПС и от тях „ще зависи политиката, която в България ще се реализира през следващите години”- заключи г-н Ахмедов, като добави, че „Доброто представяне на ДПС на евроизборите гарантира не само добро ситуиране на следващите евроизбори, но и ще покаже на опонентите ни, че ДПС е съумяло да консолидира избирателя си, да достигне до душата на всеки избирател.“

  Той припомни приоритетите на партията за евроизборите – чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи IT- технологии, както и номерът на успеха -№20, с който ДПС ще участва в интегралната бюлетината на предстоящите европейски избори на 26 май.

  По време на събитието бе отбелязано, че предстоят важни мероприятия на територията на областта, едното от които е традиционният митинг- събор, който ДПС всяка година организира в памет на жертвите на Възродителния процес в местността „Демир баба текке” край Исперих. На събора тази година,който ще бъде на 11 май, се очаква да пристигне президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ/ Ханс ван Баален.

  Мероприятието по официалното откриване на Областния Предизборен щаб, който се помещава на мястото на бившия магазин „Гергана“, бе уважено още от кметове на общините Завет, Кубрат, Лозница и Цар Калоян, общински председатели на ДПС, общински съветници и кметове на населени места. От утре ще започне да функционира Щаб, намиращ се на пазарчето в „Орел“.