дом Новини Определиха победителите сред близо 1000 творби в конкурса „Великден през моите очи“,...

  Определиха победителите сред близо 1000 творби в конкурса „Великден през моите очи“, награждаването е във вторник

  0
  ДЯЛ

  Вчера петчленно жури определи победителите в петото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“, който се провежда под патронажа на Областния управител на Разград.

  Рекорден брой – 970 творби – бяха представени за участие в художническата надпревара. Статистиката сочи двойно завишаване на интереса на малките художници към конкурса. През 2015 г. участниците са били 439, през 2016 г. – 756, тогава регламентът е предвиждал изработка на картички, не на рисунки, през 2017 г. са 421, през 2018 г. – 488.

  Тазгодишните участници са представители на 34 училища от всичките седем общини на Област Разград, 2 училища от Варна, 21 детски градини, 5 читалища и 4 извънучилищни форми на обучение.

  Комисията в състав – Петко Антонов – председател и членове: Красимир Харалампиев, Румяна Иванова, Петя Радкова и Диана Петрова – бе изключително затруднена в избора на най-хубавите рисунки.

  Още в началото отстрани от журиране творбите, които не отговарят на изискванията на регламента, а в края на обсъждането си излезе със следните предложения за включване в регламента за следващото издание на конкурса: не се допускат за участие апликации и друг вид материали, рисунките трябва да са авторски, като не се допуска прекопиране, използване на шаблони и прерисуване, трябва да са самостоятелно изработени.

  Ръководителите на наградените деца ще бъдат уведомени по телефона за постиженията на своите възпитаници и ще бъдат поканени заедно с тях на церемонията по награждаването, която ще бъде на 23 април, вторник, от 11,00 ч. във фоайето на седми етаж на Областна администрация-Разград.

  Там ще бъдат подредени в изложба селектирани от журито рисунки, победителите в четирите възрастови групи ще получат предметни награди, а за всички участници са предвидени грамоти в пъстроцветни папки, които ще бъдат предоставени на ръководствата на учебните заведения.