дом Новини НСИ предизвиква млади таланти в конкурс за лого на преброяването през 2021,...

  НСИ предизвиква млади таланти в конкурс за лого на преброяването през 2021, победителят ще вземе 1 000 лева

  0
  ДЯЛ

  Националният статистически институт (НСИ), воден от разбирането, че младите таланти на България трябва да растат като отговорни граждани, че с идеите си те могат да увличат след себе си собствените си връстници, обяви конкурс за лого на Преброяване 2021, в който могат да участват само ученици и студенти от средните и висшите училища по изкуствата, както и от учебни заведения, в които съществуват специалности, свързани с графичния дизайн и визуалната комуникация.

  Наградата за автора на спечелилото лого е в размер на 1 000 лв., ако кандидатът е пълнолетен. В случай, че победителят няма навършени 18 години, той ще получи предметна награда, избрана от служители на НСИ, с еквивалентна стойност.

  Младежите могат да подадат своите идеи за графична визия до 10 май 2019 година.

  Предложението за лого на преброяването трябва да бъде авторско, оригинално и новаторско, като всеки кандидат може да участва само с един проект. Графичният образ също така трябва да е лесно четим, разбираем и функционален, така че да може да се използва за различни нужди – банери, плакати, бланки и други.

  Проектите следва да отразяват идеята, че преброяването на хората и жилищата е важно за всеки гражданин в България и ЕС, предвид това, че данните от преброяването се ползват при разработването на българските и европейските политики.

  Кандидатите трябва да предоставят и кратко описание на идеята на предложеното лого. Допълнителна информация, критерии и Заявление за участие в конкурса ще откриете тук.