дом Новини Великденски крос събира бегачи от цялата страна в Разград

  Великденски крос събира бегачи от цялата страна в Разград

  0
  ДЯЛ

  На 27 април за шеста поредна година в Разград ще се проведе Великденски крос, който традиционно се огранизира в събота преди Великден.

  Ежегодната надпревара събира спортисти и любители бегачи от цялата страна, които се състезават по избор между две дисциплини – петкилометров крос или щафета, като изискването за отборно участие е в тима да има поне една жена.

  Състезанието е масово, без такси, и е подходящо за хора на всякаква възраст и с различно ниво на спортна подготовка. Минималната възраст за участие в кроса е 7 години, а в щафетата е 4 години, като контролното време и за двете дистанции е 55 минути.

  Записването е отворено, като всеки, който желае да участва трябва да се регистрира предварително в срок до 24 април (сряда) в сайта: razgrad.run, където е изложена допълнителна информация за програмата, реда и условията за участие.

  Организаторите от клуб „Зелена стъпка“ са предвидили томбола и награди за призьорите в съответните дисциплини. Предвиден е и подкрепителен пункт на финала, където ще се предлагат вода и плодове. В сградата на Общинския културен център са осигурени тоалетни и гардероб. Дрехи могат да се оставят и на старт/финала в обособено за целта пространство.

  Спортната проява в съботния ден ще стартира от площад „България“ в центъра на града от 10:00 часа, но програмата и приготовленията за участниците започват час по-рано.