дом Новини Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

  Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

  0
  ДЯЛ

  В инициативата могат да се включат младежи и ученици на възраст от 14 до 18 г. от всички училища в региона.

  От днес до 23 май 2019 г. Областен информационен център – Разград стартира онлайн конкурс за млади предприемачи под надслов „Имам бизнес идея!“.

  Целта на инициативата е популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната и подкрепа за младите хора, като източник на новаторски идеи и предприемаческо мислене.

  Онлайн конкурсът ще се проведе във Facebook съгласно Регламент, като за участие е необходимо да се попълни Декларация за участие и до 12 май 2019 г. към специално създадено събитие в социалната мрежа „Facebook“ да се изпрати видеоклип с продължителност до 2 минути и размер до 25 MB, като съобщение в Мessenger. Един участник може да участва само веднъж.

  От 13 май 2019 г. видеоклиповете ще станат публични във Facebook и ще започне гласуването за тях, чрез събиране на харесвания (лайкове), като ще се отчитат само реални лайкове на клиповете в събитието. Харесванията, получени на страници, различни от тази на събитието, няма да бъдат отчетени.

  На 23 май 2019 г. гласуването ще бъде прекратено и след преброяване на гласовете ще се обявят 10-те финалиста, от които първите двамата ще са победители. Окончателните резултати за региона ще бъдат обявени в края на май на Facebook страницата на ОИЦ-Разград , в създаденото за конкурса събитие „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за ЕСИФ www.eufunds.bg.

  В срок до 28 май 2019 г. екипът на Областният информационен център ще се свърже с победителите, като първите 10 участника от Разградска област, събрали най-много харесвания (лайкове) ще получат като награда спийкъри.

  Призьорите отличени на първите две места с най-голям брой харесвания ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие и среща с официални лица и представители на бизнеса. Самото събитие е предвидено да се състои на 1 юни 2019 г.

  Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет и е Обща инициатива на Мрежата от 27 Областни информационни центрове в страната. Проявата се явява и част от ежегодната инициатива на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г.

  Фейсбук събитие: „Онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“: https://www.facebook.com/events/428860097921875/

  Декларация за участие: https://www.eufunds.bg/sites/default/files/uploads/eip/docs/2019-04/Deklaracia%20za%20informirano%20suglasie.pdf