дом Новини Поредна европейска титла за шампионката по борба Тайбе Юсеин

  Поредна европейска титла за шампионката по борба Тайбе Юсеин

  0
  ДЯЛ

  Тайбе Юсеин спечели втората си поредна европейска титла в борбата на първенството в Букурещ.

  Вчера на полуфиналите националката ни само за 43 секунди надви Тетяна Омелченко от Азербайджан, чрез технически туш и се класира на финал, а днес безпощадно се пребори за златото и защити титлата си в категория до 62 килограма, като срази италианската представителка Аурора Кампаня с 4:0.

  Спортист №1 на България за 2018 година триумфира по безапелационен начин на шампионата в Румънската столица. За Тайбе това е седми медал от шампионати на Стария континент и второ златно отличие след това от миналата година Каспийск, Русия. Юсеин има сребърни медали от първенствата през 2010, 2011, 2014 и 2017 г., както и бронзов от 2014 г.

  „Имаше напрежение, въпреки че познавам добре италианката. Финалът е доста отговорна среща и затова имаше напрежение. Винаги си представям по-лесни победи, но пак не беше чак толкова трудна, затова съм доволна“, каза Юсеин след финала в интервю за БНТ.
  Тя добави, че иска да повтори успехите си от миналата година, когато стана световна и европейска шампионка.

  Медалът на Тайбе Юсеин е четвърти за България от шампионата в Букурещ. Преди нея на европейския връх стъпи и Биляна Дудова в категория до 59 килограма.