дом Новини Елена Йончева – Мръсният въздух и лошите пътища са проблеми, които общината...

  Елена Йончева – Мръсният въздух и лошите пътища са проблеми, които общината не признава.

  0
  ДЯЛ

  „Факт е, че Разград има проблеми с чистотата на въздуха. Общината не признава този проблем или не желае в града да има станции, които да измерват нивата на замърсеността на въздуха”. Това каза водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева на среща с жители на Разград.

  Опитваме се да разберем- какво е качеството на ремонтираните през последните 5 години пътища и магистрали. Искаме го не само заради инцидента в Своге, където е използван варовик вместо твърди частици и в резултат на това – пътят е станал хлъзгав и нестабилен”, заяви Йончева. Тя каза още, че проблемът  не е в строителите, а в това, че част от бюджета, предвиден за пътища, се връща при хора от властта и по този начин качеството на пътищата се занижава. Йончева даде конкретен пример –  пътя Разград – Попово, който е завършен през 2016 година и само след три години- целият е в пукнатини и дупки.

  Пред жителите на Лудогорието Елена Йончева обясни, че мнозина казват, че Европа е нещо далечно, а това, което се случва у нас, няма нищо общо с това там. Тя каза още, че европейските избори са изключително важни не заради това – кой колко представители ще изпрати в Брюксел, а защото това е вот на недоверие към ГЕРБ.

  „Хората трябва да разберат, че гласувайки на изборите за ЕП, гласуваме не само за своето бъдеще, но и за бъдещето на децата и внуците си. Нашите доходи зависят и от ЕП, от общите стандарти за минимална заплата и пенсия в съюза”, категорична бе Йончева.  Тя добави, че през последните 10 години имахме много възможности, които точно ЕС ни даде, за да живеем добре.

  „За тези години трябваше да има радикална промяна в стандарта на живот у нас. Никой не може да обясни- защо след милиардите левове помощ от ЕС ние стигнахме дъното по всички показатели”, коментира още водачът на листата на левицата. Тя попита-  защо се случва това.

  „Случва се заради три основни неща – корупцията, лошата съдебна система и непредвидимостта на разходите на инвеститорите”, отбеляза Йончева. Тя заяви още, че корупция има навсякъде, но у нас големият проблем е грабежът и уточни, че 11 млрд. евро всяка година изтичат от страната ни заради корупцията.