дом Новини Превантивно! Полицията предприема мерки за сигурността на гражданите по време на Великденските...

  Превантивно! Полицията предприема мерки за сигурността на гражданите по време на Великденските празници

  0
  ДЯЛ

  Традиционно в навечерието на Възкресение служителите на МВР предприемат мерки за гарантиране на сигурността на имуществото и безопасността на гражданите в празничните дни. В специални срещи с органите на местната власт и администрацията са разяснени конкретните дейности за осигуряване на безопасността по празниците, съобщават от ОД на МВР-Разград.

  Специалистите по сигурността съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.
  Традиционно храмовете и търговските обекти са предпочитаните от джебчиите места, особено в суматохата на празничното настроение. Повече бдителност и повишено внимание биха ни предпазили от неприятната изненада да останем без документи, пари или накити.

  През пролетните празниците зачестяват и кражбите и измамите при търговия с животни. За да не ви измамят – предварително се осведомете за имената и номерата на автомобилите на купувачите, а при разплащането – проверете дали получените пари са истински.

  Служителите на “Пътна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градските центрове.

  В тази връзка на 28 срещу 29 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. За времето от 25 до 29 април в разстановките за контрол и регулиране на движението по пътищата ще бъдат включени максимален брой служители с правомощия за работа по ЗДвП.

  Експертите са категорични, че основните рискови фактори за възникване на пътни инциденти през почивните дни са свързани с увеличената интензивност на движението, склонността към компромиси при изпреварване и рискови маневри, празничната еуфория и понижената бдителност.

  За да не помрачите празничните дни, следвайте няколко прости съвета:

  От читателя