дом Новини Разград с 66 избирателни секции за евровота на 26 май

  Разград с 66 избирателни секции за евровота на 26 май

  0
  ДЯЛ

  В община Разград ще бъдат разкрити 66 избирателна секции за предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май т.г.

  С цел улесняване в упражнението на вота на слабоподвижтите хора за евровота, са утвърдени още две избирателни секции, образувани по реда на чл. 9, ал. 6 от Изборния кодекс, които ще бъдат в Дом за стари хора и в Дом за пълнолетни лица с деменция – Разград. С утръвдена номерация са и две избирателни секции за Районна служба „Изпълнение на наказанията“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

  В общия брой не се включват мобилните избирателни секции, които ще бъдат разкрити, ако има необходимост (при наличието на не по-малко от 10 подадени заявления от избиратели в посочения срок).

  Гражданите с трайни увреждания, които нямат възможност да напуснат дома си, за да гласуват, следва до 11-ти май да заявят пред общинската администрация желанието си да гласуват с подвижна избирателна секция, в писмена форма, като подадат Заявление по образец (Приложение № 16-ЕП от изборните книжа). Необходимо е да се приложат: копие от документи от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословното им състояние, които установяват, че заболяването на избирателя е причинило такива увреждания, които не му позволяват да напусне дома си и да се придвижи до избирателната секция самостоятелно или с друго помощно средство.

  В случай, че е образувана секция за гласуване с подвижна избирателна кутия и е назначена СИК, избирател с трайни увреждания, който не е подал заявление за гласуване в срок, може да подаде такова до кмета не по-късно от 20.05.2019 г. и се включва в избирателния списък за гласуване с подвижната избирателна кутия.

  От читателя