дом Новини Над 155 са участниците в конкурса за хумор и сатира в Кубрат

  Над 155 са участниците в конкурса за хумор и сатира в Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Над 155 автори от цялата страна и чужбина са изпратили творби за участие в дванадесетото издание на Националния конкурс за хумор и сатира в гр. Кубрат. 125 от тях са изпратили литературни творби, а над 30 карикатури. Сред участниците има по един творец от гр. Истанбул, Р Турция, гр. Москва, Руска федерация и гр. Пърт, Общност на Австралия. Разградска област е представена от 11 автори – 7 от гр. Кубрат, 3 от гр. Разград и един от гр. Исперих.
  Сред литературните творци се открояват Васил Сотиров, Дулинко Дулев, Петър Краевски, Турхан Расиев, Георги Бербенков, Валентин Димитров, Александър Йотов, Иван Ненков, Борислав Ганчев и др. Получените материали са предимно епиграми и афоризми.
  Карикатуристите участват с около 200 творби. Сред авторите се открояват Валентин Георгиев, Любомир Михайлов, Анатолий Станкулов, Цочо Пеев и др.
  По традиция получените творби ще оценява жури с председател Борис Арнаудов и членове – Митко Новков, акад. Румен Леонидов и за карикатура – Ириен Трендафилов.
  В рамките на конкурса ще се проведе обсъждане на книгата „Дебили – недраги“ от Георги Кушвалиев от София – миналогодишен победител в раздел „Кратки сатирични форми“. Във фоайето на читалището ще бъде подредена изложба от шаржове на Йовчо Савов /с първа награда за карикатура през 2014 г./ Организатор на тези прояви е Кин Стоянов /син на Радой Ралин/.
  Резултатите ще бъдат обявени на 10 май от 17.00 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ в гр. Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс.