дом Новини Рок група “Soda A’coustic”, създателите на „Живот без дрога” и порастналите участници...

  Рок група “Soda A’coustic”, създателите на „Живот без дрога” и порастналите участници на една сцена за 20-годишния юбилей

  0
  ДЯЛ

  С видеопослание от дългогодишен участник в конкурса „Живот без дрога” стартира 20-тото издание. От огромен мултимедиен екран Деля Харалампиева и нейните ученици честитиха юбилея на всички присъстващи в залата. За откриването двама от порастналите вече победители в първото издание на конкурса изтупаха от праха своето авторско парче, с което в далечната 2000 г. са спечелили голямата награда. Песента „Защо ли” на група „Уел ноун” прозвуча в изпълнение на Димитър Героев, Адриан Маджаров, неговата ученичка Дея Куманова и старите рокаджии Диян Максимов, Евгени Якимов и Илко Костов.

  Плакет „20 години „Живот без дрога” бе връчен на създателя на конкурса – тогавашния директор на ОДМВР-Разград Радослав Иванов. Такива плакети получиха всички съмишленици, дългогодишни партньори, спонсори и членове на журито.

  И водещите бяха бивши участници в конкурса. Преди 13 години рапърът Танжу Чолак бе любимец на публиката, а Никола Николов има общо 7 награди от четирите си участия в конкурса. Желание и възможност да се качат отново на сцената на „Живот без дрога” имаха и други бивши участници – Михаил Вълчев, Станислав Михайлов от група „Outtacontrol”, Катерина Йорданова. Част от емблематичните участници от предходни издания бяха изпратили видеопосланията си – освен Деля Харалампиева, емоционални поздрави отправиха Декстъра, който от години живее и работи в Оклахома, Ивайло Петков, който в момента пребивава във Варна.

  Заради 20-годишния юбилей в регламента влизаше възможността да се изпълни кавър на авторска песен, участвала предишна година в конкурса. Общо девет бяха песните, включени в състезателната програма. Специалната награда на директора на ОДМВР получи единствената участвала група „Dreamers”. Момчетата се явиха с авторско парче „Изгубени души” и кавър на авторска песен от 2005 г. – „Черни сълзи” на група „Инферно”. Призът за най-добър текст получи Анита Георгиева от Кубрат, за най-добра музика бе отличен дуетът Деница Николова и Мартин Пенев. За най-добро изпълнение наградата бе присъдена Диляра Назиф от Исперих. Тя взе и наградата на Музикална школа „Илия Бърнев”. За изпълнение на кавър върху песен от преходни издания награда получи Васил Петров от ОУ „Васил Левски”.

  Награди раздадоха и институциите-партньори в конкурса: РУО на МОН отличи Ана-Мария Георгиева от Исперих, отдел „Образование” към община Разград – Александра Овчарова от Кубрат, а Центърът за работа с деца – вокална група „Little angels“ от Кубрат.

  Концерт на рок група „Soda A’coustic” бе подаръкът към всички присъстващи по повод 20-годишния юбилей на „Живот без дрога”. В състава на бандата влизат дългогодишният участник в инициативата Евгени Марков и Диян Максимов от журито на конкурса.

  Изпълнение на песента „Заедно” от „Soda A’coustic”, организатори, жури и наградени участници ознаменува финала на юбилейното издание.

  Организатор на инициативата “Живот без дрога” е Областна дирекция на МВР – Разград, а дългогодишни спонсори са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма – Разград” АД.
  Всички участници получиха ранички и тениски с логото на конкурса, както и книжка-алманах за историята на „Живот без дрога”.