дом Новини закриха 5 маршрутни разписания в община Кубрат

  закриха 5 маршрутни разписания в община Кубрат

  0
  ДЯЛ

  По предложение на Кмета на Община Кубрат Алкин Неби на заседание на Областната комисия по транспорт бе одобрено закриването на 5 маршрутни разписания.

  Заседанието бе открито и ръководено от заместник областния управител Нурие Црънгалова. Заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед представи мотивите на местната управа за оптимизацията на маршрутните разписания. От Община Кубрат предлагат закриване на маршрутните разписания  Кубрат-Исперих – 1 брой, Кубрат-Завет – 2 броя, Кубрат-Сушево – 2 броя. Заместник-кметът обясни, че драстично е намалял пътнокопотокът

  през последните години по тези разписания, няма желание и от страна на превозвачите да ги обслужват. На въпрос на г-жа Црънгалова Орхан Мехмед увери, че по обсъжданите маршрути има близки във времето автобусни линии. Че има преминаващи автобуси през всички населени места, през които минават петте разписания, заявиха и представителите на общините Исперих и Завет, които като заинтересовани страни бяха поканени да участват в заседанието.

  Решението на комисията за закриване на петте маршрутни разписания бе взето единодушно. То влиза в сила след издаване на заповед на Областния управител.

  От читателя