дом ЛЮБОПИТНО Кажи ми, какво кафе обичаш, за да ти кажа, що за човек...

  Кажи ми, какво кафе обичаш, за да ти кажа, що за човек си!

  123
  ДЯЛ

  Това не е реплика на врачка, която гледа на кафе, а заключение от научно изследване. То е проведено от клиничния психолог д-р Рамани Дурвасула сред 1000 души.

  Резултатите са описани в книгата „You are WHY you eat“ („Ти си това, заради което ядеш“  – закачка с култовата фраза „You are what you eat“ или „Ти си това, което ядеш“). Ето как тя тълкува вашите вкусови предпочитания.

  Черно кафе. Ако обичате кафето „без нищо“, вие сте трезви и праволинейни. Не обичате увъртанията и излишните усложнения. Тактичността и съобразителността не са силната ви страна. Случва се да сте резки с хората, като не си давате сметка за чувствата им.

  Лате. Вие  сте на противоположния полюс – любители на млечната пяна и шоколадовите стърготини. Вие сте майстори на дипломацията – имате тънък усет за чувствата на околните и обичате да им доставяте удоволствие. Неприятностите ви изкарват извън релси – тогава реагирате бурно и импулсивно. Склонни сте да пренебрегвате собствените си нужди, за да помогнете на другите.

  Нес кафе. Dolce far niente или сладкото безделие е вашето мото. Вие сте спокойни и безгрижни, освен ако не ви мъчат крайни срокове. Тогава отлагате до последно, вършите чудеса от храброст или се надявате да се измъкнете между капките.

  Фредо или айс кафе. „Социално дръзки“ и млади по дух, вие се питате „Кога успях да порасна?“. Понякога изборите ви са необмислени и рисковани, но без тях нямаше да сте така неповторими. Хора като вас изпъкват сред тълпата и задават тенденциите.