дом Новини Подписаха договора за ремонт на джамията „Ибрахим паша“ в Разград

  Подписаха договора за ремонт на джамията „Ибрахим паша“ в Разград

  0
  ДЯЛ

  Областният управител на Разград и Тошко Райчев – управител на фирмата, която спечели обществената поръчка с предмет „Инженеринг – проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор при консервация, реставрация и адаптация на Ибрахим паша джамия в Разград“, „Стройкомерс ТТ“ЕООД – подписаха договор за възлагане на обществената поръчка на стойност 1 979 030 лв. без ДДС.

  На събитието присъстваха народният представител Десислава Атанасова Десислава Атанасова, заместник-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, и Михаил Тодоров – Главен секретар на Областна администрация – Разград, информират от областната управа.

  Г-н Хюсмен апелира към управителя на фирмата-изпълнител да работи качествено и коректно, а при възможност и да скъси срока за изпълнение, който по договор е 890 дни.
  Тошко Райчев заяви, че изпълнението на този обект е предизвикателство на фирмата му, но увери дружеството има опит в работата по религиозни храмове, реставрирала и изграждала е и църкви и джамии. Райчев обясни, че първо ще бъде извършено обследване на сградата, после проектиране и съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство, след това започва реставрирането, включително на една част, която сега я няма към джамията – предверието на сградата.

  Предвидено е извършване на всички части от съвременното строителство – енергийна ефективност, вентилация, климатизация, възстановяване на всичко автентично, архитектурни конструкции, съвместимост и облагородяване на района – допълни Райчев.

  Търговищкото дружество „СтройкомерсТТ” ЕООД получи поръчката, след като се оказа, че останалите четирима кандидати – по две строителни фирми от София и Пловдив подали документи за участие, не отговарят на условията, поради което са отстранени от процедурата.