дом Новини Талантливи малки творци получиха награди от национален конкурс

  Талантливи малки творци получиха награди от национален конкурс

  0
  ДЯЛ

  Четирима малки творци от Разградска област участвали в конкурса „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция”, от ОДМВР-Разград бяха наградени днес.

  Александра Димитрова и Никол Котрулева от 3 а клас на НУ „Васил Левски” – Лозница и Ванина Валентинова и Синем Шабан от 3 б клас на ОУ „И.С.Тургенев” – Разград получиха лично грамотите и специалните си подаръци, които им бяха връчени от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев.

  Рисунката на Синем Шабан възпитаничка на ОУ „И.С.Тургенев“ бе отличена на трето място, в конкуренция от 84 творби изпратени от цялата страна в Националния конкурс на тема „Полицаят е мой приятел и учител”.

  Конкурсът бе част от планираните дейности по програма „Детско полицейско управление“. Отличените на областния етап рисунки отпътуваха за София и бяха подредени в благотворителен търг на церемонията „Полицай на годината“, която се проведе на 13 декември в НДК. Събраните средства отидоха по сметка в кампанията за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители от МВР.

  На финала на срещата децата и директорът на ОДМВР-Разград си направиха обща снимка пред къта с детски рисунки, оформен в сградата на полицията. Творбите са на участвалите в областния етап от конкурса.